1. Home
  2. RN400 Family Help
  3. Hoe RN400 te koppelen aan RS-485
  1. Home
  2. Ontwikkeling van een radioknooppunt
  3. Hoe RN400 te koppelen aan RS-485

Hoe RN400 te koppelen aan RS-485

Dank u voor uw aankoop van het DEKIST RN400-product.

De RS-400-uitgang van de RN485-zender is via een draad verbonden met de bijbehorende communicatielijn en de gemeten gegevens kunnen worden verzonden naar apparatuur zoals pc, PLC en recorder.

✓ Het lagere model ondersteunt seriële communicatie via de RS485-uitgangsterminal.
RN400-T2TS (4-kanaals temperatuurzender)
RN400-T2CS (4-kanaals 4-20mA zender)
RN400-T2GS (2-kanaals multigaszender)
RN400-T2 uur (differentiële modus, cumulatieve modus)

Bovenstaand RN400-submodel ondersteunt alleen het MODBUS RTU-protocol, alle gegevens Float 32-bits formaatbestaat uit.

Aangedreven door DC 12Valleen als bewegingen in het geval van werking op batterijen RS-485-functiedeze Het is de moeite waard Zal zijn.

1. RS485 instellen

1. USB-KALIBRATIE openen – Druk op de W-knop om de RN400 te activeren en druk vervolgens op de S-knop om het setup-menu te openen. Wanneer [3.USB CALIBRATION] wordt weergegeven door 3 keer op de S-knop te drukken, drukt u op de W-knop om het bijbehorende menu te selecteren.
  2. Het apparaat aansluiten op de computer – Sluit de RN400 aan op de pc met een micro-USB-kabel zoals hieronder weergegeven.

3. Als u het UA-Calibrator-programma op uw pc uitvoert, verschijnt het volgende informatie- en instellingsvenster bovenaan het instellingenscherm.

4. Selecteer de bedieningsmodus (Master / Slave). Wanneer het masterapparaat de sensorwaarde leest door gegevens op te vragen bij RN400, selecteert het Slave. In de meeste gevallen kunt u Slave selecteren.

5. De communicatiesnelheid (baudsnelheid) is de RS-485-communicatiesnelheid en is ingesteld op dezelfde waarde als die van het apparaat dat gegevens ontvangt. Opties zijn onder meer 9600 bps, 57600 bps en 115200 bps.

6. Slave ID is een identificatie om een ​​sensor te onderscheiden wanneer meerdere sensoren tegelijkertijd zijn aangesloten. De RN400 bevat een waarde in het holdingsregister. Het houdregister is functiecode 03.

# Timeout- en ByteSwap-parameters worden gebruikt waar een meer gedetailleerde communicatieomgeving vereist is.

2. PC-koppelingsdemo

Hieronder wordt uitgelegd hoe u RS-400 MODBUS zo kunt instellen dat de sensorwaarde van submodel RN2-T485GS vanaf de pc kan worden afgelezen.

Voorbereidingen voor de demo

1.UA-Calibrator-programma: 다운로드
2.RS-485 testprogramma: 다운로드
3. Notebook
4. Micro USB-kabel
5.RN400 T2GS + gassensor
6. DC 12V stroomadapter
7.RS-485-omzetter (model: Sena LTC100)

1. MODBUS RTU-instelling – Stel RN400 in als UA-Calibrator, voer UA-Calibrator uit op de aangesloten computer en gebruik de volgende waarden voor de MODBUS RTU-instelling.

Baudrate: 9600 bps
Slaaf-ID: 54

Het is een waarde om de baudrate en ID in te stellen.

2. Sluit uw pc en RS-485-converter aan om uw pc gereed te maken voor het ontvangen van RS-485-signalen.

3. Sluit vervolgens in het klemmenblok in de RN400 de converter + aan op de RS-485-uitgangsklem A aan de linkerkant van de voeding en de converterkabel op de klem B. Raadpleeg de onderstaande foto.

De kabels (+) en ( – ) draden die op de RS-485-uitgangsklem zijn aangesloten, zijn gedraaid om ruis te voorkomen.
Er moet ook 12V-voeding worden geleverd om RS-485 te laten werken. Als er geen voeding is, werkt RS-485 niet.

4. Voer het RMMS-programma uit voor de RS 485-test die op de pc is geïnstalleerd, selecteer het tabblad Verbinding > Instellingen in het menu, selecteer MODBUS RTU, het comfort aangesloten op de pc, en stel dit in op 9600 bps om het te synchroniseren met de RN400.

5. Wanneer het volgende venster verschijnt door Bestand> nieuw tabblad te selecteren, stel in om 54 bytes te lezen vanaf ID 0, instelling Holding Register, data adres 8. Selecteer 32 bit float en druk op de verbindingspictogramknop in het menu om de pc continu de RN400-sensorwaarde te laten lezen.

6. Als pc en RN400 zijn aangesloten, knippert de RX/TX-led van de converter herhaaldelijk.
Onderstaande figuur is een voorbeeld van het resultaat van het uitlezen van de waarde van kanaal 1 met RS-485 en weergeven op het pc-scherm.

3. Gegevensgeheugenkaart van de RN400

Gegevens worden uitgedrukt door het startadres en het aantal gegevens.
De data-eenheid is een 16-bits woord.

• RN400-T2GS
RN400-T2GS data schematisch diagram
  • RN400-T2CS / TS
RN400-T2CS/TS data schematisch diagram
  • RN400-T2PM

6 kanalen, gegevensadres: 0x0000, gegevenslengte: 12

Woordenlijst

• PLC: programmeerbare logische controller
  • RS485-communicatie-interface maakt gebruik van half-duplex seriële berichtcommunicatiemethode met behulp van Mult-drop-bus, en de communicatieafstand is relatief lang.
Bijgewerkt op 2023 februari 9