1. Home
  2. RN400 Family Help
  3. Filmtype temperatuursensor correctiewaarde in RN400

Filmtype temperatuursensor correctiewaarde in RN400

Dank u voor de aanschaf van de Radionode filmtype temperatuursensor RG41.

✓ De bijbehorende submodellen zijn als volgt.
  RN400-T2 EX (multifunctionele temperatuurzender)
  RN400-H2EX (Multifunctionele temperatuur- en vochtigheidszender)
  RN400-T2PS
  RN400-H2 PS

Ontworpen als een draad in de vorm van een film, kan het uitstekend worden gebruikt op plaatsen waar afdichtingsprestaties vereist zijn, zoals koelkasten of gaskamers.

Ik zal uitleggen hoe de temperatuursensor van het filmtype in het RN400-temperatuurzenderproduct moet worden gebruikt.

1. Beschrijving van de ZEROLEAK-temperatuursensor:

Filmtype temperatuursensor RG41 ondersteunt twee soorten temperatuursensoren. De bedradingsmethode verschilt afhankelijk van de gebruikte temperatuursensor.

• NTC: Negatieve temperatuurcoëfficiënt
  • PT100: Een type RTD-sensor (Resistance Temperature Detector) die gebruikmaakt van platina

Over het algemeen gebruiken de bio- en farmaceutische industrie glycerine om de sensor ongevoelig te maken. RG41-sensor glycerineHet is zeer ongevoelig ontwikkeld zodat het zonder warmte kan worden gebruikt.Het duurt ongeveer 10 minuten voor een temperatuurverandering van 30 graden.

De RG41 Zeroleak filmtype temperatuursensor heeft een zeer trage responstijd.

Richtlijnen voor opslag en temperatuurbewaking van gekoelde vaccins
Gebruik van glycerine

2. Installeren van de externe sensor

1. Controleer het product – Controleer de USB-connector (RG40) die is aangesloten op de USB-type sensor met gele film, en de kabel met de USB-houder aangesloten op het kanaal.

2. Installatie van de sensor – Nadat u de sensor van het USB-type in de USB-connector van het filmtype hebt gestoken, installeert u deze met een geschikt bevestigingsapparaat op de plaats waar de temperatuur moet worden gemeten.

Folie type externe sensor installatie (binnen)

3. Zet de connector vast - Zet de USB-connector vast met dubbelzijdig plakband of schroeven nadat de filmachtige draad op zijn plaats zit, zodat deze niet gevouwen of te strak zit.

RN400 T2PS film type externe sensor installatie (extern)

3. Kanalen aansluiten

3-1. Het RN400 xxPS-kanaal aansluiten (NTC)

1. Kanaalcontrole – Submodel RN400 xxPS ondersteunt NTC-type sensor. Controleer het TEMP NTC-kanaal aan de linkerkant van de voeding op het interne aansluitblok.

Filmtype externe sensor NTC-draadverbinding

2. Kanaalverbinding – Steek de USB-connector van het filmtype in de connector van de kanaalconnector en steek de draad van de connector in de overeenkomstige kanaalaansluiting.

Sluit de rode draad aan op de eerste aansluiting vanaf de linkerkant van het corresponderende kanaal en steek de witte draad in de overige aansluitingen.

Er zijn twee soorten USB-sensoren, NTC en PT100, aan de binnenkant geïnstalleerd en de rode draad wordt vaak gebruikt voor beide sensoren.

3-2. RN400 xxEX kanalen aansluiten (PT100)

1. Kanaalcontrole – Submodel RN400 xxEX ondersteunt sensoren van het type PT100 en T/CK. Controleer de TEMP 1ch en TEMP 2ch kanalen in het interne aansluitblok. De RN400-instelling moet worden ingesteld op het type PT100.

2. Kanaalverbinding – Steek de USB-connector van het filmtype in de connector van de kanaalconnector en steek de draad van de connector in de overeenkomstige kanaalaansluiting.

Sluit de rode draad aan op de eerste aansluiting vanaf de linkerkant van het corresponderende kanaal en steek de witte draad in de overige aansluitingen.

Er zijn twee soorten USB-sensoren, NTC en PT100, aan de binnenkant geïnstalleerd en de rode draad wordt vaak gebruikt voor beide sensoren. Sluit de rode gemeenschappelijke draad aan op de eerste klem vanaf de linkerkant van het corresponderende kanaal en steek en sluit aan in de volgorde van groen en zwart.

* Over het algemeen hebben bij het PT100 3-draads type, met uitzondering van de voedingslijn ( + ), de overige ( – ) twee lijnen geen vaste volgorde. Hier heb ik de volgorde gevolgd die op het label van de verbindingslijn staat aangegeven.

Filmtype externe sensor PT100 draadverbinding

4. Kalibratiemethode:

Voor het meest nauwkeurige gebruik van de ZEROALEAK-temperatuursensoren, moet elk afzonderlijk worden gekalibreerd. Indien u geen professionele compensator heeft, kunt u de temperatuur zo nauwkeurig mogelijk meten door gebruik te maken van onderstaande instelwaarden. Het RN400 EX-model is aangesloten op een pc met een USB-kabel om instellingen te wijzigen met de speciale UA Calibrator-software. RN400 T2PS-model pas OFFSET aan met productknop.

4-1. Bij gebruik van PT400 -100 ℃ ~ 20 ℃ in RN20 EX-model

Zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, is de waarde voor foutcorrectie: -0.52 ~ -0.76 Stel het in om te verschijnen. De gevoeligheid is ingesteld op 1, wat het laagst is.

4-2. Bij gebruik van PT400 -100 ℃ ~ -80 ℃ in RN20 EX-model

Zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, is de correctiewaarde 0.47-Zet het op 0.52. De gevoeligheid is ingesteld op 1, wat het laagst is.

4-3. Hoe te gebruiken als NTC op RN400 T2PS-model

Bij gebruik van het RN400 T2PS-product met RG41 Zerolea NTC-aansluiting, stelt u de Offset in. +26mVStel deze in op .

Bijgewerkt op 2023 februari 7