1. Home
  2. Ontwikkeling van een radioknooppunt
  3. Verlaging van de LTE-communicatiekosten - V2 binair

Verlaging van de LTE-communicatiekosten - V2 binair

Dank u voor uw aankoop van de DEKIST Radionode-familie.

Als u zich hebt geabonneerd op de LTE-service om toegang te krijgen tot WAN, moet u geld besparen door onnodig datagebruik zo veel mogelijk te minimaliseren. Dus sommige modellen van RN400- en RN17X-producten
V2-Binair protocol wordt ondersteund om de communicatiekosten zelfs een beetje te verlagen (navraag). De hoeveelheid gegevens kan met ongeveer 60% worden verminderd in vergelijking met de bestaande.

periode"V2" datagebruikGegevensgebruik "V2 Bin"
Een dag (elke 10 min.)75K bytes29K bytes
Een maand (elke 10 minuten)2,260K byte (2.2 MB)876K byte (0.87 MB)
Een maand (elke 1 minuut)22,600K byte (22 MB)8760K byte (8.76 MB)

Vergelijkingstabel gegevensgebruik per protocol

* V2-Binair protocol gebruikt octet-srteam binaire gegevensindeling in HTTP-communicatieomgeving en ondersteunt geen gegevensopslagfunctie.

1. RN171WC instellen als V2 binair

* HTTP-protocoltypen die door het product worden ondersteund

-Overdracht naar Radioonode365 Cloud

-HTTP Radionode V1-methode

-HTTP Radionode V2-methode

-HTTP Radionode V2 Binaire methode (geselecteerd voor LTE-communicatie)

Nadat u de RN171WC met een USB-kabel op de pc hebt aangesloten, voert u het Radionode-terminalprogramma op de pc uit om radioknooppunt114Enter om het consolemenu te openen.
Raadpleeg de instellingsvolgorde en -methode hieronder.

1. Selecteer een transportprotocol : Stel [2.SYSTEEM SETUP MENU] – [B.Set Destination of HTTP] in op [ 3.CUSTOMER_V2BIN ].
  2. IP-instelling van de server voor het ontvangen van gegevens : Instellingenmenu [4.HTTP-BESTEMMING INSTELMENU] - [A. ~ Host URL], voer het IP-adres van de server in.
  3. Instelling poort voor gegevensontvangst : Instellingenmenu [4.HTTP-BESTEMMING INSTELMENU] - [A. ~ Host Port], voer de TCP-poort van de server in.
  4. DATAIN URL-instelling : Instelmenu [4.HTTP BESTEMMING INSTELMENU] - [D.Set HTTP DATAIN | DATAIN Voer het gegevens-URL-PAD in Bestand (Get) in. Voorbeeld> [/v2b/datain.php]
  5. Stel CHECKIN URL in : Instelmenu [4.HTTP BESTEMMING INSTELMENU] - [D.Stel HTTP-TIJDSTAMP | CHECKIN Voer gegevens-URL-PAD in Bestand (Get) in. Voorbeeld> [/ v2b / checkin.php]
  6. RN171 data transmissie cyclus instelling : Transmissieperiode betekent de periode van periodieke verzending via HTTP Datain. Voer de instelling in seconden in [2.SYSTEEM SETUP MENU] – [B.Set HTTP Update Interval]. Houd er rekening mee dat alleen minuteneenheden worden ondersteund wanneer deze zijn ingesteld op Radionode365.
[2.SYSTEEM SETUP MENU] van consolemenu – B.Bestemming van HTTP-scherm instellen

2-1. Implementeren van datain en inchecken op de server

op de server [/v2b/datain.php] [/v2b/checkin.php] moet worden geïmplementeerd om de gegevens correct te ontvangen. datain is een functie die periodiek verzonden apparaatgegevens ontvangt, en checkin voert een functie uit voor het ontvangen van apparaatinformatie die eerst eenmaal wordt aangeroepen en periodiek elk uur.
Raadpleeg de volgende link voor meer informatie over Radionode Protocol V2 Binary.

Radionode Protocol V2 binair document

Als je de server die je hebt ontwikkeld als virtueel apparaat wilt controleren, kun je deze testen met onderstaande webapplicatie.

http://52.192.181.203/v2b/client.html

2-2. De testserver gebruiken

Dekist levert het serveradres voor eenvoudige tests.
Als je het instelt zoals weergegeven in onderstaande figuur, kun je eenvoudig testen met de server die door Deciste wordt geleverd. Als de invoer correct is, sluit u de sensor aan en start u opnieuw op.

Voorbeeld van een instellingenscherm met behulp van de deckist die de server levert

U kunt de gegevens controleren die naar de testserver worden verzonden via de onderstaande URL. Als u het corresponderende MAC-adres selecteert nadat u verbinding heeft gemaakt, kunt u de sensorwaarde controleren die onlangs door RN171 is verzonden.

Bijgewerkt op 2022 februari 3