RS17-uitvoer van RN485X

Dank u voor uw aankoop van de DEKIST RN17x.

RN17x ondersteunt Modbus TCP/IP. Daarom kunt u verbinding maken met het MODBUS TCP/IP-netwerk en de meetgegevens van de server halen. Door de converter op het netwerk aan te sluiten, kunnen bovendien meetgegevens worden ontvangen van apparaten die een RS485-interface gebruiken, zoals pc, PLC, recorder, enz.

De instellingen voor het gebruik van Modbus TCP/IP binnen RN17x zijn als volgt. "5.MODBUS TCP Setup." in het consolemenu Raadpleeg de inhoud.

- onder -

• Gegevens in "HOLDING REGISTER" worden in realtime bijgewerkt.
  • Ondersteunde formaten zijn 4 BYTE FLOATING POINT en 2 BYTE INTEGER, en alleen-lezen.
  • 2 In het geval van BYTE INTEGER-formaat wordt het getal achter de komma genegeerd en worden alleen gehele getallen doorgegeven. Transactie-ID, Protocol-ID en Unit-ID in de koptekst worden intern genegeerd.
  • "3" wordt gebruikt als de functiecode en de gegevens maken niet uit welke waarde wordt ingevoerd.

1. Verbinding maken met een Modbus TCP/IP-netwerk

Om te registreren bij Modbus TCP/IP-netwerk in het consolemenu van RN17x, stelt u de omgeving in.
RN17x instellen voor MODBUS/TCP-verbinding

2. Modbus → RS485-conversievoorbereiding

Apparatuur voorbereiden om Modbus → RS485 om te zetten (NET485-MB - Modbus RS485-adapter)

1. DeviceInstaller-programma downloaden
2. NET485-MB Gegevensblad downloaden
3. Modbus-protocol gebruikershandleiding PDF-download
4. RS-485-converter (model: Sena LTC100) Gegevensblad downloaden
5.USB naar seriële conversiekabel

Schematisch diagram van RS485-apparaatverbinding in Modbus TCP/IP-netwerk

3. Modbus → RS485-omzetter bedradingsmethode

Om ruis te voorkomen is het aan te raden de kabel met een twist aan te sluiten.

1. Sluit de NET485-MB TXD A-pin en RXD A-pin, TXD B-pin en RXD B-pin aan zoals hieronder weergegeven.
2. Verbind NET485-MB TXD A-pin met Converter TX + pin en TXD B pin met Converter TX-pin.
3. Sluit de 8-24VDC-adapter aan om stroom te leveren.
4. Maak verbinding met de pc via een USB naar seriële conversiekabel in de converter.

converter Aansluiten RS485-uitgangslijn van NET485-product

Aansluitschema voor RS485-interworking-test in pc

Het converteert de TCP/IP-gegevenseenheid naar de RS485-interfacesignaaleenheid en configureert de RS485-signaaleenheid om pc- en USB-communicatie mogelijk te maken.

4. NET485-MB instellingsmethode

NET485-MB - Modbus RS485-adapter

1. Start het programma – Klik op de Start-knop op de taakbalk en selecteer Programma's\DeviceInstaller. Het hoofddialoogvenster DeviceInstaller device installer verschijnt in de lijst met opties. Het programma zal uw apparaat automatisch detecteren.

<Afbeelding 1. Voer DeviceInstaller Program> uit

2. Figuur 1 toont een apparaat gevonden op het netwerk met het IP-adres dat is toegewezen door de DHCP-server. Het IP-adres van het apparaat is in de fabriek standaard ingesteld op 0.0.0.0. Hardware-adressen zijn permanente adressen die zijn toegewezen aan specifieke apparaten op een particulier netwerk. Het hardwareadres wordt aangegeven op het productlabel. Het apparaattype gemarkeerd XPort-IAP is een Modbus-apparaat.

<Afbeelding 2. Apparaatinfo>

3. Als u dubbelklikt op XPort-IAP in het installatievenster van het apparaat, wordt informatie met betrekking tot het apparaat weergegeven in het rechterdeelvenster van het scherm, zoals weergegeven in Afbeelding 2.

<Afbeelding 3. Webconfiguratie Klik op>

4. Klik op het tabblad Webconfiguratie (4e tabblad van links) in DeviceInstaller Utility, het IP-adres en poortnummer worden weergegeven. Om de Web-Manager in het DeviceInstaller-venster te bekijken, klikt u op het navigatiepictogram [→], of om de Web Manager in de standaardwebbrowser (aanbevolen) te openen, klikt u op het externe browserpictogram (uiterst rechts).

Wanneer het wachtwoordvenster verschijnt, laat u de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord leeg en klikt u op de knop OK. De apparaatserverconfiguratie heeft standaard geen wachtwoordbeveiliging.

<Afbeelding 4. Netwerkinstellingen>

5. Figuur 4 is een netwerkconfiguratiescherm. U kunt de zwevende of vaste IP-instellingen wijzigen voor NET485 MODBUS / TCP-producten. Het IP-adres moet worden ingesteld op een unieke waarde voor het netwerk.

<Afbeelding 5. RS485 seriële instellingen>

6. Figuur 5 is een RS485 serieel configuratiescherm. Wijzig de Boud Rate (Data Rate), Data Bits, Parity, Stop bits en Flow Control naar die ondersteund door het apparaat van de gebruiker.

<Afbeelding 6. Modbud / TCP-instellingen>

7. Het Modbus / TCP-apparaat in Figuur 6 is gedefinieerd als Master of Slave.
De standaardwaarde van RN17x Modbus / TCP-poortnummer is 502. Wanneer u gegevens ontvangt via RS17 door gegevens van RN485x naar Modbus / TCP te verzenden, selecteert u deze als Master. Start-ID en Eind-ID zijn Unit-ID. Voer hier 10 in. Voer het IP-adres van RN17x (192.168.1.84) in als het hostadres.

5. Voorbeeld van een methode voor gegevensontvangst (proces van werkingscontrole)

Radzio Modbus Master Simulator-programma (RMMS)

RMMS Je kunt het gratis testen via het programma genaamd.
U kunt RS485- of Modbus TCP-gegevens ontvangen.
Radzio Modbus Master Simulator (RMMS) Downroad

Verbinding> Instellingen

Selecteer Verbinding> tabblad Instellingen, NET485-MB - Modbus RS485-adapterVoer de waarde voor RS485 seriële instellingen in. HavenSelecteer in het geval van Comfort aangesloten op pc.

<Afbeelding 7. RMMS-instellingen>

Selecteer Bestand> nieuw tabblad en een venster zoals weergegeven in de bovenstaande afbeelding zal verschijnen NET485-MB - Modbus RS485-adapter Voer de waarde van Unit ID in die is ingesteld in (10). Holding Register- en Display-opties selecteren 17Bit Float omdat het RN32x-product FORMAT-methode 4Bit Float ondersteunt (32 byte drijvende komma).

PC en NET485-MB - Modbus RS485-adapter is aangesloten, zal de RX/TX LED van de converter herhaaldelijk knipperen. Bovenstaande figuur is een voorbeeld van het uitlezen van de twee kanaalwaarden met RS-485 en het weergeven van de resultaten op het pc-scherm.