1. Home
  2. RN17X Family Help
  3. Hoe HTTP-webserver en RN17x te verbinden
  1. Home
  2. Ontwikkeling van een radioknooppunt
  3. Hoe HTTP-webserver en RN17x te verbinden

Hoe HTTP-webserver en RN17x te verbinden

Dank u voor uw aankoop van het DEKIST RN17x-product.

Het RN17x-model is een zender die is ontworpen om HTTP te ondersteunen. Daarom is het mogelijk om een ​​monitoringomgeving te bouwen die de door de klant ontwikkelde webserver en de zender met elkaar verbindt.

In deze sectie wordt beschreven hoe het Radionode RN171 / RN172-product kan worden geconfigureerd met een door de klant ontwikkelde webserver. Dit is het Radionode V2-protocol.

– Wat webserverontwikkelaars doen

Om de meetgegevens van de RN17X van de webserver van de klant te ontvangen, moet het radioknooppuntprotocol V2, een toepassing die zowel de CHECK-IN- als de DATA-IN-functies afhandelt, in de webserver van de klant worden geïmplementeerd.
De klant moet een applicatie maken die parameters ontvangt van HTTP GET/POST en deze opslaat in de DB.

• CHECK-IN: Wanneer het apparaat is ingeschakeld of in gebruik is, wordt de apparaatinformatie (mac-adres, IP-adres, enz.) periodiek verzonden en wordt tijdsynchronisatie uitgevoerd.
  • DATA-IN: Het vervult de functie van het periodiek verzenden van de sensorwaarden van alle kanalen samen met tijdinformatie tijdens gebruik. De tijdinformatie maakt gebruik van UNIX TimeStamp.

Om het bovenstaande te implementeren Radionode Protocol V2-documentatieZie hiervoor De RN400 en RN17X gebruiken hetzelfde protocol.

Serverinformatie instellen op RN17X

1. Verbind RN17X en pc met een USB-kabel. Er is geen afzonderlijke stroombron vereist. Wanneer het scherm CONF weergeeft, is de USB-installatie gereed.

2. Voer het Radionode-terminalprogramma uit. Als het groen wordt, is het normaal.

3. Voer het wachtwoord radionode114 in en ga naar het consolemenu.

4. Ga naar het menu "2.Systeeminstellingen" en selecteer "B.Set Destination of HTTP". Kies "3: CUSTOMER_V2" uit de 2 bestemmingen. U heeft de bestemming van uw gegevens gekozen als een aangepaste server V2.

5. Selecteer "4.HTTP Destination Setup" om het serveradres en de applicatie in te stellen. Voer hier het IP- of domeinadres en poortnummer van de HTTP-server in.

6. Checkin en Datain van de twee applicaties van de hierboven genoemde server worden ook ingesteld in “2.HTTP Destination Setup”. Voer het pad in van het toepassingsbestand dat door de gebruiker is ontwikkeld in "D.HTTP CHECKIN-bestand". Voer bijvoorbeeld "radionode / checkin.php" in. Op dezelfde manier voert u voor “F.HTTP DATAIN-bestand” een aangepaste URL in <bijv. “Radionode / datain.php”> om de RN4X voor te bereiden om gegevens naar een specifiek pad op de server over te dragen.

7. Alle instellingen zijn voltooid. Als het apparaat opnieuw wordt opgestart, worden periodiek gegevens verzonden naar de URL die door de gebruiker is ingevoerd. De RN17X biedt een keuze uit transmissiecycli van 1 tot 60 minuten. De standaardwaarde is 5 minuten.

8. Wanneer de verbinding met het netwerk wordt verbroken, slaat de RN171 de gemeten gegevens op in het interne geheugen. Als er opgeslagen gegevens zijn, probeert de RN171 elke anderhalve minuut opnieuw gegevens te verzenden. Wanneer een internetverbinding beschikbaar is, worden de gegevens die in het geheugen zijn opgeslagen, teruggestuurd naar de server met behulp van de datain-methode.

Referentiematerialen

Download C # voorbeeldbestand

RADIONODE Test Server-adres dat kan worden ingevoerd op het RN17X-apparaat

Omdat het een TEST SERVER is die HTTP-verbindingen kan controleren, is het niet geschikt voor langdurige testdoeleinden.
Gastheer: http://52.192.181.203

Port: 80

Gegevensin-URL: /datain.php

Incheck-URL: /checkin.php

Controleer de laatste waarde die in het apparaat is ingevoerd:  http://52.192.181.203/cur.php
Controleer de laatste waarden die in het apparaat zijn ingevoerd:  http://52.192.181.203/history.php

주의 사항

/ (forward slash) wordt standaard ingevoerd bij het invoeren van waarden in de Datain URL en Checkin URL op de console van het RN17X-apparaat. Pas op dat u geen dubbele invoert.

Apache wordt aanbevolen als de te gebruiken webserver. In het geval van de NGNIX-server is er geen Content-Length:-informatie in de HTTP-headerinformatie in de standaardinstelling. Als er geen Content-Length is, kan de RN400 niet normaal reageren. Daarom moet Content-Length worden toegevoegd aan de HTTP-headerinformatie in de toepassing.

U moet aandacht besteden aan de coderingsmethode in uw code.

Python
self.__connection.write((line.strip() + "\r\n").encode("ASCII"))

C#
// Schrijf de reactie-info
byte[] data = Encoding.ASCII.GetBytes(respData);
resp.ContentType = "tekst/xml";
resp.ContentEncoding = Encoding.ASCII;
resp.ContentLength64 = data.LongLength;