1. Home
  2. Tapaculo Lite Handleiding
  3. Tapaculo Lite – Gebruik van MODBUS

Tapaculo Lite – Gebruik van MODBUS

1. Introductie van het Tapaculo Lite – MODBUS-programma.

Dank u voor uw aankoop van de DEKIST Radionode-familie.

Tapaculo Lite – MODBUS-software is een gratis programma waarmee u de sensorgegevens kunt beheren die worden gemeten door de Radionode-datalogger op uw pc.

In combinatie met de radioknooppunt-submodellen RN001 en RN171WC is het mogelijk om de verbinding van 8 apparaten en de bewaking van maximaal 32 kanalen te beheren en deze als dashboardfunctie te gebruiken om de sensorgegevens in realtime te controleren (volgens de tijdsinterval instellen). In geval van afwijking van de ingestelde waarde, verandert de achtergrond van het corresponderende kanaal op het dashboard in rood en tegelijkertijd is de pc-melding in feite ontworpen om een ​​onmiddellijke reactie op monitoring te activeren.

kenmerken

• MODBUS – TCP-communicatiemethode
  • Maximaal 8 apparaten koppelen en maximaal 32 kanalen ondersteunen
  • Ondersteuning voor Windows 7, 8, 10 en MacOS-ondersteuning
  • Instelfunctie gegevensmeetcyclus (1 sec, 5 sec, 10 sec, 1 min, 5 min, 10 min)
  • Mogelijkheid om alarminstellingen op externe apparaten te wijzigen
  • Dagelijkse rapportuitvoerfunctie
  • Browsefunctie voor gegevensgrafieken:

2. Installeer Tapaculo Lite – MODBUS

Tapaculo Lite – MODBUS-software ondersteunt Windows 7, 8 en 10 versies van het besturingssysteem en Mac OS.

'downloadtabblad radioknooppuntDownload het uitvoerbare bestand Tapaculo Lite – MODBUS-programma voor het besturingssysteem van uw computer vanaf ' en installeer het op uw pc.

Tapaculo Lite – MODBUS programma installatie opstartscherm

3. Het project uitvoeren

Met een project,
Een bestand dat sensorgegevens opslaat en beheert.

Tapaculo Lite – Wanneer u Modbus (Tapaculo Lite Modbus) gebruikt, wordt links en rechts een scherm met projecten en recente projecten weergegeven. Het is ontworpen om naar het volgende niveau te gaan door een project te creëren of een bestaand project te selecteren.

Tapaculo Lite – Modbus-startscherm

U moet een project hebben om gegevens te accepteren. Maak je eigen project of open een project dat je al hebt gemaakt. Na registratie van het apparaat in het project worden de gegevens van dat apparaat beheerd.

▣ Project maken: een nieuw project starten.
▣ Project openen : opent een opgeslagen project.

3-1. Project maken

1. Klik in het startscherm van Tapaculo Lite Modbus op Project aan de linkerkant. Maak ProjectKlik .

2. Voer een nieuwe bestandsnaam in het instellingenvenster Project maken in. Er verschijnt een scherm met de apparatenlijst, het geselecteerde apparaat en de knop om een ​​project aan te maken.

Tapaculo Lite – Aanmeldingsscherm voor Modus-apparaten

3. Als u op ADD Connection klikt, verschijnt er een venster waarin u IP-adres:POORT, Model kunt invoeren.

• Voer bij IP-adres:POORT de IP's in die zijn toegewezen aan RN171 en RN001.
  • In Model kunt u selecteren op basis van het model van het apparaat.

4. Klik op ADD Device.Start Address (16bit), ID, Device Name, CH1 Name,
Er verschijnt een venster voor het invoeren van de CH2-naam.

• Startadres (16 bit) betekent het aantal kanalen van het apparaat.
  • Bij Apparaatnaam kunt u de naam van het gewenste apparaat invoeren.
  • Bij “CH1 Name / CH2 Name” kunt u de naam van het kanaal invoeren.

5. Tijdsinterval kan de meetperiode instellen.

6. Klik op de knop Project maken om het maken van het project te voltooien.

Tapaculo Lite – Scherm na het maken van een Modbus-project
Gedetailleerde functie – (apparaatregistratiescherm)

▣ Tijdsinterval: selecteer de periode om gegevens van het apparaat te lezen. U kunt kiezen uit 1 seconde tot 10 minuten. Deze cyclus is gelijk aan de gegevensopslagcyclus. Een te korte cyclus kan de bestandsgrootte van uw gegevens drastisch vergroten.

▣ Verbinding toevoegen / apparaat TOEVOEGEN: u kunt apparaten en kanalen toevoegen.

▣ Project maken: voltooi het instellen van het apparaat en klik op de bijbehorende knop.
Na het voltooien van het proces voor het maken van het project, wordt u naar het dashboardscherm geleid.

▣ IP-adres:POORT : voer het toegewezen IP-adres van het apparaat in.
* Het wordt echter aanbevolen om de poort niet te wijzigen.*

▣ Model : Selecteer op basis van het model van het te gebruiken apparaat.

▣ Startadres (16 bits): het kanaal kan worden geselecteerd op basis van het aantal bits.
” bijv) 0 bit -> 1~2ch / 4 bit -> 3~4ch ​​​​ / 8 bit -> 5~6ch “

▣ Apparaatnaam: u kunt de apparaatnaam wijzigen.

▣ CH1 Name / CH2 Name : U kunt de kanaalnaam wijzigen.

▣ DELETE : apparaat en kanaal verwijderen.

3-2. Project gedetailleerde functie:

Tapaculo Lite – Modbus-project functie
  • Klik op Project> Toevoegen / Verwijderen om naar het apparaatregistratievenster te gaan.
    * Kan niet worden gebruikt terwijl de gegevensopslagfunctie in werking is.
  • Als u op Project > Auto Load Recent Project klikt en dit aanvinkt, wordt het meest recent uitgevoerde project automatisch geopend wanneer Tapaculo Lite wordt gestart.
  • Als u op Project> Auto Start Record klikt en het aanvinkt, wordt de REC-knop automatisch ingedrukt wanneer Tapaculo Lite wordt uitgevoerd en wordt het opslaan van gegevens gestart.

3-3. Sensorgegevens opnemen

Ruwe gegevens kunnen via geschiedenis in een bestand worden opgeslagen. Gegevensbestanden vergemakkelijken het delen en analyseren van gegevens. Recordgerelateerde functies worden onderaan het scherm geplaatst en bestaan ​​uit de REC-knop, de opslagtijd en de opslagcapaciteit.

REC onderaan het projectscherm

In het project dat gegevens meet, drukt u op de REC-knop linksonder in het scherm om te beginnen met het opnemen van de sensorwaarde, en de tijdsinformatie wanneer de opname begon wordt weergegeven naast de REC-knop in gele tekst. Wanneer de opname begint, wordt een .DAT-bestand gemaakt in dezelfde map als het projectbestand om de gegevens op te nemen.

De REC-knop verandert in een STOP-knop wanneer de opname van sensorgegevens begint, en rechtsonder in de opnamemeldingsfunctie wordt een rode knop weergegeven. Ook is het gebruik van het menu, zodra de opname eenmaal is gestart, beperkt en kunt u Tapaculo Lite niet afsluiten.

De statusbalk onderaan toont het pad waar het project is opgeslagen en de frequentie van het meten van sensorgegevens.

Voorbeeld van datalogging - apparaatnaam Radionode (opnameperiode wordt aangegeven door gele cijfers)

3-4. Projectbestanden permanent verwijderen

Het biedt geen functie om een ​​project van het startscherm te verwijderen. Als u echter zowel de dat- als de tcp-extensiebestanden van de projectnaam uit de werkdirectory verwijdert nadat de relevante acties, zoals de gegevensback-up van het project, zijn voltooid, verdwijnt de lijst uit de lijst met recente projecten.

Bijgewerkt op 2022 februari 11