Apparaatlijst en apparaatmelding

Apparaatlijst is een functie die gedetailleerde informatie in een tabel biedt, zodat gebruikers basisbeheer van hardwareproducten kunnen uitvoeren. De status van de internetverbinding van het zenderapparaat wordt continu bijgewerkt.

Publieke en private IP, aantal kanalen, firmware, transmissiecyclus, systeemmelding, laatste update, registratiedatum, enz. zijn items die zorgvuldiger moeten worden bekeken voor zenderbeheer. Het wijzigings-/meldingsitem is met name onderverdeeld in informatiewijziging en apparaatmelding, zodat u de apparaatinformatie kunt resetten of de apparaatmeldingsfunctie kunt wijzigen.

1. Apparaatlijst

1-1. apparaatitem:

• ID (MAC): de unieke ID die het apparaat identificeert
  • Locatie: foto van de installatielocatie van het apparaat
  • Apparaatmodel: modelnaam van het apparaat
  • Public IP: Public IP van het apparaat
  • Private IP: Private IP ingesteld op het apparaat bij gebruik van een router of router
  • Aantal kanalen: aantal kanalen verbonden met het apparaat
  • Draadloze uitvoer: draadloze uitvoersterkte (ZigBee, WiFi-modellen)
  • Draadloos kanaal: Draadloos kanaal (ZigBee-model, gebruikte frequentie)
  • Draadloze ID: communicatie-ID van het ZigBee-model
  • Firmware: firmwareversie geïnstalleerd op het apparaat
  • Verzendinterval (seconden): hoe vaak het apparaat gegevens naar de server verzendt
  • Meetperiode (seconden): periode waarin het apparaat een waarde van de sensor meet
  • Systeemmeldingen: meldingen voor loskoppelen van internet, meldingen voor het vervangen van batterijen, meldingen voor stroomproblemen
  • Laatst bijgewerkt: verstreken tijd voor het ontvangen van de laatste gegevens
  • Laatst bijgewerkte tijd: Laatst ontvangen gegevens
  • Registratiedatum: het tijdstip waarop het apparaat is geregistreerd bij Radionode365.

1-2. hoofdfunctie

• Statusinformatie van apparaten die in het veld zijn geïnstalleerd, kan op afstand worden gecontroleerd.
  • U kunt apparaatmeldingen bekijken en wijzigen (vastlopen, batterij, stroom wijzigen).
  • U kunt tussen verschillende apparaten naar een specifiek apparaat zoeken.
Apparaatlijst - Selectiestatus van sleutelitems

1-3. aangepaste kolom

U kunt alleen de informatie weergeven voor de gewenste kolommen. Hoe in te stellen is als volgt.

1. Klik op het pictogram voor kolomfiltering rechtsboven in de tabel Apparatenlijst.
  2. Selecteer de kolom die u in de lijst wilt weergeven.
  3. De gewijzigde kolomweergave wordt bewaard in de browser-cookie.

1-4. Apparaatinformatie wijzigen

1. Klik op de knop [Informatie wijzigen] aan de rechterkant van het scherm in de apparatenlijst.
  2. Bewerk apparaatinformatie in het pop-upvenster Apparaatinformatie bewerken.
  3. De apparaatnaam is een beschrijvende naam en is vereist.
  4. U kunt de apparaatmemo controleren door naast de naam aanvullende apparaatinformatie in te voeren.
  5. Met de functie voor het delen van apparaten kunt u de machtigingen voor apparaten binnen uw account aanpassen.
  6. De functie voor het delen van apparaten kan alleen worden ingesteld door de beheerder en het account dat het apparaat heeft geregistreerd. Als u het apparaat niet deelt, verdwijnt de apparaatgeschiedenis van andere gebruikersaccounts dan de beheerder en de account die het apparaat heeft geregistreerd. (Als een ander account instellingen heeft die betrekking hebben op het betreffende apparaat, wordt er een e-mail met een verwijderingsmelding verzonden.)
  7. Beheerdersaccounts kunnen apparaatregistranten wijzigen of instellen.

1-5. Apparaat verwijderen

1. Klik op de knop [Info wijzigen] aan de rechterkant van het scherm om het pop-upvenster voor het bewerken van apparaatinformatie te openen.
  2. Klik linksonder op de knop [Verwijderen] om de informatie met betrekking tot het apparaat (verbonden kanalen en kanaalgegevens, rapporten, alarmen, gedetailleerd zoeken, enz.) Automatisch te verwijderen.
  3. Verwijderde apparaten kunnen opnieuw worden geregistreerd vanuit het menu [Nieuw apparaat].
Apparaatinformatie wijzigen – Status afbeelding invoegen (Gebruikersaccount – schakel de instellingen van de apparaatregistrant uit)

2. Apparaatmelding

Apparaatmelding is een functie die de beheerder op de hoogte stelt van de abnormale status van het apparaat, de sensorgegevenszender. Biedt informatie die een situatie kan voorkomen waarin sensorgegevens niet kunnen worden ontvangen vanwege een abnormale apparaatstatus.

Het alarmvenster van het apparaat bestaat uit internetontkoppeling, batterijvervanging, stroomprobleem, alarmcyclus, alarmmethode, lijst met ontvangers, enz.

2-1. Apparaatmeldingen instellen

1. Activeer de apparatenlijst door te klikken op het menu [Apparaatinstellingen>Apparaatlijst] in de zijmenulijst aan de linkerkant van de webpagina.
  2. Het bevindt zich helemaal rechts van de lijst met apparaten. Wijziging/melding van het apparaat in het item Apparaatmelding을 클릭 합니다.
  3. apparaat alarm Er wordt een pop-upvenster geactiveerd.
  4. Klik op het juiste item volgens het beoogde gebruik en klik op de knop Opslaan om te voltooien.
Apparaatalarm – Status van het invoeren van details

hoofdstuk

2-2. Ik heb een bericht ontvangen dat de verbinding met het apparaat is verbroken!

De Radionode365-service verzamelt de sensorgegevens van Radionode-kanalen naar de cloudserver via internet via het apparaat. Als er een probleem is met de internetverbinding, is het moeilijk om normaal gegevens te verzamelen, daarom ondersteunt de Radionode365-service het instellen van een ontkoppelingsalarm voor elk apparaat.

Als u het alarm voor internetverbreking (time-out) van de apparaatmelding gebruikt, verwijzend naar sectie 2-1 hierboven, stuurt Radionode365 de apparaatstatus naar de gebruiker met tegoeden per e-mail of sms in het geval dat gegevens gedurende een bepaalde periode niet kunnen worden verzameld. periode.

De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van het slechts één keer verzenden van de apparaatstatus per e-mail wanneer de internettime-out 60 minuten duurt.

Apparaatalarm – Alarm internetuitval (time-out) 60 minuten selectie en eenmalige e-mailverzending Ja

2-3. Ik heb een ontkoppelingsalarm gekregen en het wordt normaal opgenomen op Radionode365.

Het Radionode-apparaat is ontworpen om de gemeten sensorgegevens automatisch op te slaan in het interne geheugen van het apparaat als de internetverbinding is verbroken en gegevens niet naar de cloud kunnen worden verzonden. Wanneer de internetverbinding normaal is hersteld, worden de gegevens die in het geheugen zijn opgeslagen achtereenvolgens naar Radionode365 verzonden.

De gebruiker ontvangt een alarm voor internetontkoppeling, maar het sensorgegevensrecord is intact en ontbreekt niet.

Bijgewerkt op 2023 februari 11