1. Home
  2. Installatiehandleiding voor nieuwe gebruikers
  3. Verbinding maken met het RN172 draadloze LAN
  1. Home
  2. RN17X Family Help
  3. Verbinding maken met het RN172 draadloze LAN

Verbinding maken met het RN172 draadloze LAN

Dank u voor uw aankoop van de DEKIST RN172.

RN172 is een apparaat dat Telnet, ModbusBus/TCP en HTTP kan gebruiken als wifi-transmissiemethode. Het speciale UA-product (aparte configuratie) is een basis 2CH en ondersteunt interfaces en externe sensoren zoals 4-20mA, 0-1000mV, gas (anders dan vluchtige organische stoffen).

Sleutelbegrippen: USB-stuurprogramma, terminalprogramma, consolemenu, statisch IP-adres, DHPC

1. RN172 draadloos LAN (WiFi) instellen

1. Stroom leveren en AP-modus activeren
    • UA-product niet aangeslotenSluit de adapter aan op de stroomaansluiting van de RN172 met . 'SOFT AP' wordt weergegeven op het voorscherm van het product en de wifi-instelling AP-modus voor toegang tot het interne systeem van het apparaat is geactiveerd.
    • Als u het apparaat van stroom voorziet terwijl het is verbonden met het UA-product, kunt u niet doorgaan met de Wi-Fi-configuratie.
  2. Verbinding maken met de RN172 AP
    • Controleer de status van 'SOFT AP' op het voorscherm van RN172 en voer 'WiFi Search' uit op uw smartphone of pc. Selecteer 'RN172_xxxx' met SSID uit de gezochte WiFi AP's om het apparaat te verbinden met een smartphone of pc.
  3. Wifi instellen
    • In de adresbalk van de webbrowser op je smartphone of pc 192.168.1.3 Binnenkomen .
    • Wanneer het instellingenvenster op het scherm is geactiveerd, voert u "WiFi SCAN" uit om in de AP-lijst te zoeken.
    • Selecteer een AP (SSID) om de vereiste informatie, zoals een wachtwoord, te gebruiken, in te voeren en op te slaan.
    • De draadloze router die u wilt gebruiken, werkt normaal, maar er zijn gevallen waarin deze niet kan worden gezocht na het uitvoeren van WiFi SCAN. Stel het in dit geval rechtstreeks in vanuit het consolemenu. Raadpleeg "Het netwerk instellen in het consolemenu" hieronder voor meer informatie.
  4. Bevestiging van voltooiing
    • 'SAVE DonE' wordt weergegeven op het voorscherm om u te informeren dat de WiFi-instelling voor het verbinden met de router voltooid is.
https://youtu.be/qolSaQpduho

2. Een UA-apparaat aansluiten

1. Uitschakelen.
  2. Nadat u het RN172-apparaat en het UA-apparaat hebt aangesloten, sluit u de 6V DC-adapter op de gewenste locatie aan.
  3. Zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, is het product opnieuw verbonden met wifi terwijl de huidige status op het voorscherm wordt weergegeven. (VOEDING AAN)

3. Controleer de status van de internetverbinding

De status van de internetverbinding wordt aangegeven door de kleurverandering van de LED linksboven op het voorpaneel. Als de LED groen en rood knippert, is de internetverbinding normaal.

1. Fout Symptoom 1 (Rode LED blijft aan)
    • Als uw netwerk automatische IP gebruikt (DHCP), Moet u een vast IP-adres krijgen van het computerteam en dit instellen op het product.
      Als externe internetverbinding niet mogelijk is vanwege firewall-instellingen, moet u 'firewall exception handling' aanvragen bij het beveiligingsteam.
    • Het apparaat is standaard ingesteld op: Radionode365.comHet is ontworpen om te verzenden: aanvullend MODBUS/TCP, HTTPsteun. in individuele software MODBUS/TCP, HTTPOm gegevens te ontvangen met , moet u de instellingen wijzigen. '4. Raadpleeg 'Het consolemenu openen'.
  2. Fout Symptoom 2 (eerste melodiegeluid)
    • Als het apparaat al is geregistreerd bij Radionode365. Dubbele apparaatregistratie wordt absoluut niet ondersteund. Log in op Radionode365 om uw apparaat te controleren.
      Als het product de geregistreerde ID niet kent Neem contact op met de plaats van aankoopgasten, door master@dekist.comNeem contact op met
  3. Fout Symptoom 3 (CONN FAIL-bericht weergegeven op het scherm)
    • WiFi-installatiefout. Fout Symptoom Methode 1Zie hiervoor
    • Controleer of de verbonden AP-coderingsmethode WPA1 of WPA2 is
    • Als het interne kanaal van het aangesloten AP 12ch of 13ch is, is apparaatverbinding niet mogelijk.
  • De rode LED en het eerste melodiegeluid weerspiegelen in feite foutsymptomen 1 en 2. Maar, Als het buiten het ingestelde meetgegevensbereik valt:Zelfs een rode LED en een eerste melodiegeluid werken op het apparaat.

4. Ga naar het consolemenu

1. Ga naar de website, download het Terminal-programma en het USB-stuurprogramma en installeer ze op uw pc. "RadioNodeTerm"Voer het uit.
  2. hoogspanningslijnNa het scheiden USB-kabelom de RN172 op de pc aan te sluiten.
  3. Voer het programma "RadioNodeTerm" uit en de achtergrond van het venster is groenteWanneer het verandert in , bevindt het zich in een bruikbare staat.
  4. per toetsenbord "radioknooppunt114"Enter om het consolemenu te openen.

Raadpleeg de onderstaande link voor het downloaden van de RN172 Radionode Terminal.
Programma voor het wijzigen van de configuratie van Radionode downloaden

Raadpleeg de onderstaande link voor het herkennen van het RN172 USB-stuurprogramma.
Hoe USB-stuurprogramma handmatig op pc in te stellen

Consolemenu-invoerscherm van PC Radio Node-terminalprogramma
  • Consolemenu
    1. Netwerk instellingen. [Netwerkinstellingen]
    2. Systeem instellingen. [SYSTEEMINSTELLING]
    3. Zoemer / sirene instellen. [Kanaal alarminstelling]
    4. HTTP-bestemming instellen. HTTP-verzoekinstellingen
    5. MODBUS TCP-instelling. [MODBUS TCP-instelling]
    6. Afsluiten (Terug naar normale werking) [Afsluiten]

Netwerkinstellingen in het consolemenu

Als de SSID-naam die u wilt gebruiken niet op uw smartphone wordt gevonden, is de methode voor netwerkinstelling in het consolemenu als volgt.

- onder -
1. Om Netwerkinstellingen te selecteren, voert u '1' in aan het begin van de presentatie.

2. Voer Scan WIFI AP uit om te zoeken naar de router die u wilt gebruiken.
Wanneer de gewenste SSID-naam in de lijst wordt gevonden, voert u het eerste nummer in om het te selecteren en voert u het wachtwoord in als SLEUTEL-waarde. Als de bewerking correct is uitgevoerd, controleer dan de J- en K-items en selecteer vervolgens dezelfde beveiligingsmodus als de router in het L-item.

3. Als het zoeken naar de SSID-naam niet hetzelfde is als bij de smartphone, activeert u J, K en L en voert u de bijbehorende waarde correct in.

4. Controleer of de invoerwaarden correct zijn en typ 'q' om af te sluiten.

Netwerkinstellingenscherm in het consolemenu van het PC Radio Node-terminalprogramma

5. Een statisch IP instellen

1. Voer 'Network Setup' in het consolemenu in en selecteer 'DHCP OFF'.
  2. Voer het IP-adres, GATEWAY-adres, DNS1, DNS2 en SUBNET MASK in dat is toegewezen door de netwerkbeheerder van het bedrijf.
  3. Sluit het programma normaal af en controleer de werkingsstatus.

Woordenlijst

• Apparaat: een apparaat dat een fysiek kanaal heeft en de via het kanaal ontvangen sensorwaarde naar de server verzendt
  • Kanaal: een plaats om een ​​waarde te ontvangen van een sensor die een signaalbron detecteert of een plaats om een ​​analoog signaal in een digitaal signaal om te zetten en naar het apparaat te sturen
  • UA-apparaat: het is een apparaat dat USB-communicatie uitvoert, bestaande uit twee basiskanalen, en verschillende metingen zijn mogelijk door een gespecialiseerde externe sensor aan te sluiten.
  • USB-stuurprogramma: UA-besturingsprogramma voor productapparaat
  • Terminalprogramma: Programma om het consolemenu in te stellen
  • Consolemenu: een menubord voor het instellen van de omgeving van het apparaat dat wordt weergegeven op het pc-scherm
  • Statisch IP: Statisch internetprotocol
  • DHCP: Dynamic Host Configuration Protocol
  • AP (Access Point): Een repeater die radiogolven uitzendt en ontvangt zodat een smartphone of pc en een apparaat met elkaar kunnen communiceren. Ook wel 'WiFi Router' of 'Station' genoemd
  • SOFT AP: Toegangspunt met software-ondersteuning

(Let op) Instellingen worden gemaakt met behulp van radiogolven als transmissiemedium. Daarom is het noodzakelijk om te controleren of er een stabiele stroomvoorziening en radiogolfinterferentie is.

Bijgewerkt op 2023 februari 8